Боян ЧУКОВ, Фейсбук По-важните изводи от бунта на Вагнер към 30

...
Боян ЧУКОВ, Фейсбук По-важните изводи от бунта на Вагнер към 30
Коментари Харесай

Боян Чуков: Пригожин разчисти терена на Путин за президентските избори през 2024 г.

Боян ЧУКОВ, " Facebook "

 

По-важните заключения от протеста на " Вагнер " към 30 юни 2023 година
1. Метежът или psyop (психологическа операция) наречени „ Пригожин “ завърши. Множество условия към събитията 24-25 юни остават и най-вероятно ще останат неизяснени. Но изобилстват косвени признаци за очертаващата се наклонност.
2. Реално Пригожин разчисти терена на Путин за президентските избори през 2024 година
3. Двамата съществени съперници на Путин, на които залагаше груповият Запад отпаднаха. Шойгу към този момент се появява в съветските телевизионни вести и цивилно облечен. Според някои коментатори част от репортажите с Шойгу са остарели видеозаписи. Медведев откакто дълго време играеше ролята на турбопатриот в жанр „ Жириновски “ замлъкна на 24 юни в своя Телеграм канал.
4. Путин управлява СВО непосредствено посредством командващите посоки, а не посредством Шойгу и Герасимов. Които явно му даваха погрешна информация за положението на армията и хода на СВО.
5. На Путин му следва да в профил от управлението на РФ наследството на Борис Елцин, което ще продължи да го саботира до момента в който го провали. Не е ясно какви задължения е поел Путин към Семейството (хората на Елцин) при посочването му за президент от Борис Елцин. Кандидатът по това време за президентския пост е Шойгу. Когато Путин е единствено помощник на кмета Собчак в Санкт Петербург... Шойгу е към този момент министър. Забележка: МЧС, на което Шойгу бе министър двайсетина години бе частната войска на Борис Елцин. В него имаше тежко въоръжение, разузнаване, контраразузнаване и кадрирани формирования. И голяма корупция. На глава от чиновниците в МЧС имаше повече генерали в сревнение с американската или съветската армии. Според някои съветски източници е имало и образувани „ ескадрони на гибелта “. През 2012 година Шойгу получи висшата украса на Малтийския орден- Военен кръст.
6. Огромен проблем за Путин е чудовищният корупционен октопод в съветското МО гравитиращ към Шойгу. Както и петата и шестата колона в съветските институции, университетски среди и бизнеса. Председателят на Думата Вячеслав Волошин разпореди да се направи и огласи лист на държавните чиновници, които са избягали от РФ по време на метежа.
7. Основният акцент на антипутиновската агитация е, че Путин е с отслабени позиции. Търси се дискредитиране на професионални военни като военачалник Суровикин.
8. Сериозните промени едвам в този момент стартират вътре в РФ. Дали Путин ще успее ще стане по-ясно след известно време.
9. Западът търси заледяване на бойните дейности и спокойно съглашение. Засега контранастъплението на ВСУ буксува и е под въпрос дали Киев изобщо има запаси да направи освен това.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР